måndag 8 mars 2010

Sjukbesök hos Doktor "Lill Prosten"Ja då var det dags igen att beklaga sig. Men plötsligt känns allt ljusare idag. Har haft sån värk i min fot och mitt ben, så i morse ringde jag om en akut tid. Något måste vara fel! De tog mig på allvar och röntgade foten och sen ordnade läkaren att jag ska få komma till Akademiska och göra en större röntgen, Datortomografi Ja vi får se vad det visar. Bra att få klarhet i om det är något fel eller om det kommer att vara såhär i fortsättningoch då får man väl ställa in sig på det i så fall.

Ja man blir alldeles lugn när man får komma till en läkare Ja i alla fall jag. Känner mig trygg och väl omhändertagen av någon som vet och kan allt om  kroppens alla funktioner. Det sitter väl i från barndomen. Jag har aldrig upplevt någon läkarskräck, vad jag minns, som många andra har. Får man sen ett rosa piller ja då blir man ännu lugnare. Jag är klippt och skuren för placeboeffekten. Skulle de ge mig ett socker piller så skulle jag tro att det hjälpte om de sa att det gjorde det. Jag litar helt och fullt på vad en läkare säger Synd bara att olika läkare säger olika saker.


Ska man inte sluta äta semlor snart? Min man kommer hem med semlor var och varannan dag! Börjar tro att han har någon baktanke med det, hummm? Han har gått upp lite i vikt och kanske vill att jag också ska bli lite rundare? Snart ser jag väl ut som en semla. Jag kan nämligen inte säga Nej! Fattar inte det? Finns det hemma, så åker det ner, men finns det inte, så finns det inte.


Känner mig ju redan som en flodhäst i bassängen, när jag går på vattengymnastiken. Tycker det blir jättevågor när jag ska hoppa med knäna upp till hakan. Tänk så lätt det går i vattnet. Men de andra tanter och farbröderna får kallsupar, inte bra. Försöker att göra sakta men det blir ändå stora vågor av någon anledning?

Det här är något som jag också håller på med. Bra för ryggen sägs det. Ett gott råd tjejer, bli inte över 50!8 kommentarer:

Agneta sa...

Jag ska prova den där ryggövningen.
Har just tittat på kungabröllopet. Jag skulle ha velat gifta mej en enda gång bara för att få ha ett bröllop. Karln är inte så viktig :-)

manotanten sa...

inte ska det väl vara så illa m foten hela tiden inte... nä, det blir nog bra, tar tid förstås men det blir nog bra till slut, tror jag

Tina sa...

Hej vännen!!
Jag tycker det låter underbart att du känner sån tillit till läkarna.. önskar jag gjorde det med, men gör inte det. Jag hoppas de kan hitta vad som är fel & åtgärda det på ett lätt & smärtfritt sätt!!!
Hur funkar det att jobba då, när du har så ont?
Fniss... din man kanske ha en liten baktanke om det..fniss... men de är ju bara så goda, men har ändå bara ätit två sycken.. semlor alltså =)
Hoppas du mår bra idag & att du får en toppen dag!!!
Varmaste kramen till dig fina vän!!!
Tina

Sfinxen46 sa...

Agneta; Ja ett Kunga bröllop vill väl alla romantiska tjejer ha? Inte viste jag att du var sån;) Sätt ut en annons:) Madde Kanske ställer upp annars?

S hälsar att ett steg är gjort, inburen i ett annat rum:)


Manotanten; Tack för positiv uppmuntran. Behöver det annars tror jag omedelbart att det är kört.


Tina; Har vakat i natt och inte gjort så mycket men hade ändå väldigt ont. Men jag fick tabletter av den snälla doktorn så jag ska klara mig. Tar inte när jag är hemma för då kan jag vila mer.

Ska på möte nu på morgonen med min sjukgymnast. Få se vad hon säger om foten. Underbart väder idag. Blev faktiskt glad av det. Solen gör mycket för humöret

Ja jag måste lära mig säga nej till deliaktesser annars kommer jag inte i mina kläder;(

Ha en bra dag själv vännen Kram

Agneta sa...

Jag har köpt mitt livs första bantningsbok, hehe :-)Sten Sture Skaldemans 'GI noll för kvinnor som vill gå ner i vikt. (det funkar för män också).

Ska vi köra tillsammans alla tre?

Det är i grunden samma som jag körde förut men är lite mindre strikt. Massor av bra realistiska recept i boken,inte en massa konstiga som man inte äter annars, för det funkar inte mer än en kort tid.

Just nu äter jag upp den kolhydratmat jag har i långsam takt, kan ju inte kasta mat.
Vad säger du/ni?
God mat, få måltider, man är alltid mätt och äter inga farliga mellanmål.
Man går garanterat ner i vikt och mår bättre.
-ska vi säga att vi börjar 1 april???

Sfinxen46 sa...

Agneta; Ja det tycker jag i varje fall. S trodde att det var ett aprill skämt sa han ;) Men värt ett försök. Det är ändå jag som gör maten;) Kram

Sanna sa...

Vilken fin blogg kul och se dig här min ängel var rädd om foten o hoppas de hittar om det är fel. Njut av semlorna o din man /kram

Sfinxen46 sa...

Tack Sanna! Ja vi får hoppas det går vägen. Jag är ändå optimist även om det kanske inte låter så.

Har sagt ifrån om semlorna. Äter kräm o mjölk när jag blir sugen nu och det är gott. Tror inte det är lika fettbildande?

Tack för att du tittade in! Kram