fredag 26 mars 2010

Jag minns



Jag minns

Jag minns bröstsockrets kantighet
i min munnhåla
Jag minns smaken från en
fem öres Dixi och
Rival kola


Jag minns en matiné
för sjuttifem öre
Där åt jag mitt bröstsocker
uppträtt
på ett snöre



Det var då
halv öres piaster
och violtabletter  
kunde köpas
på raster


Det var då
världen var ett under
och man föll i trance
över något litet,
långa stunder

Helena 2003















Less is more

Vaknade nyss och klockan är bara 5! Men jag vaknade av att jag "tänkte"!  Tänkte på gårdagen och kom på att det hade varit en ovanligt konstig dag. Ja jag hade inte ont på hela dan och det gjorde mig nästan euforisk därför att jag har haft ont så länge.

Sen kom jag på att bara förmiddagen var som en dag och när jag kommit hem från jobbet så kändes det som det gått en dag till! Verkar lite snurrigt men..  sån är jag ibland. Jag vill fööör mycket har jag kommit på eller jag vet att det ofta är så. Speciellt när jag hittat nåt som jag tycker är roligt, som det här då.

Jag vill läsa allt, alla skriver och också gärna kommentera. Men jag skriver alltid för mycket och kanske upplevs jag som lite surrig. Jag avundas alla som kan säga saker med bara några ord och man förstår vad de menar. Sån vill jag också vara, men det är jag inte. Efteråt kan jag få ångest över att jag "surrat" för mycket och det var det jag vaknade av. Ja min hjärna tycks jobba nattetid också! Men det gör väl allas hjärnor egentligen.

Har upplevt många gånger att man kommit på en lösning,  på ett problem man tänkt på, och sedan vaknat mitt i natten och kommit på lösningen. Ja därav ordet "Sov på saken".

Hade faktiskt lite smågnolande värk i båda benen när jag vaknade, men den försvann när jag hade kommit upp. Känns lovande och så är jag ledig hela helgen;)! Nu har jag ätit frukost och går och mornar mig. Det är det bästa jag vet på gamla dar att kunna gå och lägga sig igen efter frukost;)