fredag 26 mars 2010

Less is more

Vaknade nyss och klockan är bara 5! Men jag vaknade av att jag "tänkte"!  Tänkte på gårdagen och kom på att det hade varit en ovanligt konstig dag. Ja jag hade inte ont på hela dan och det gjorde mig nästan euforisk därför att jag har haft ont så länge.

Sen kom jag på att bara förmiddagen var som en dag och när jag kommit hem från jobbet så kändes det som det gått en dag till! Verkar lite snurrigt men..  sån är jag ibland. Jag vill fööör mycket har jag kommit på eller jag vet att det ofta är så. Speciellt när jag hittat nåt som jag tycker är roligt, som det här då.

Jag vill läsa allt, alla skriver och också gärna kommentera. Men jag skriver alltid för mycket och kanske upplevs jag som lite surrig. Jag avundas alla som kan säga saker med bara några ord och man förstår vad de menar. Sån vill jag också vara, men det är jag inte. Efteråt kan jag få ångest över att jag "surrat" för mycket och det var det jag vaknade av. Ja min hjärna tycks jobba nattetid också! Men det gör väl allas hjärnor egentligen.

Har upplevt många gånger att man kommit på en lösning,  på ett problem man tänkt på, och sedan vaknat mitt i natten och kommit på lösningen. Ja därav ordet "Sov på saken".

Hade faktiskt lite smågnolande värk i båda benen när jag vaknade, men den försvann när jag hade kommit upp. Känns lovande och så är jag ledig hela helgen;)! Nu har jag ätit frukost och går och mornar mig. Det är det bästa jag vet på gamla dar att kunna gå och lägga sig igen efter frukost;)

3 kommentarer:

Agneta sa...

Hejhej :-)
Hoppas att du fick sova några timmar till.
Vilken fin bild på dej och busen E. :-)

Man kan läsa dina kommentarer på facebook också, vad kul!
kram och ha en skön dag.

Anonym sa...

jag älskar att gå och lägga mig igen... spelar ingen roll när... att få SOMNA OM är det bästa jag vet; därför är jag också snoozemästare!
låter ju härligt att du inte har ont, förstår ju att det är då du gör så mycket bara för att du äntligen KAN det utan att ha ont och sen har du helt plötsligt gjort FÖR mycket... svårt att lära sig att ta det lugnt när man inte vill...
många forskare har intygat att saker de funderat på i åratal kanske har de LÖST i sömnen, så det stämmer nog bra att hjärnan jobbar som fanken när vi sover...
ett annat tillstånd eller situation som t o m da Vinci lär ha sagt är bra för tänkande o problemlösning är promenader... (och allra bäst först en promenad o sen sängen...)
sena kvällspromenader är alltså
inte att förakta, nej
/mano

Sfinxen46 sa...

Agneta;

Jasså det visste jag inte Ja jag är inte riktigt säker på vad jag gör nu för tiden;) Det är så roligt och jag vill ha allt!
Kram

Anomym;

Ja du har så rätt! Så är det. Jag blir lite manisk när jag plötsligt både får tid och ork;) Men sena kvällspromenader.. Nää inte ännu i varje fall, är nog lite mörkrädd, tror jag? Men när det blir ljusare kan jag nog tänka mig det.


Fast just nu räcker det med promenaderna jag tar här hemma. Jag "springer" rätt mycket fram och åter därför att jag inte hittar saker, eller glömt att ta med osv. Men nu ska jag promenera till sängen, en bit att gå;)
Natti! Natti!