torsdag 18 mars 2010

Hur att få städat på "8 röda..."

Vill ni ha hjälp med städningen?

Ja vem vill inte det?

Nu först förstår varför människor alltid har så städat och fint när man hälsar på sådär hux flux! Ring mig, så kommer jag på "8 röda ...". Ja som gäst då;)  Inte för att städa för det kommer att sköta sig själv.

I går kväll fick man man veta att en gammal vän skulle komma och hälsa på oss, därför att han hade ett ärende till den här lilla avkroken. Det var sent och jag hade redan gått till sängs. Men i morse så påminde han mig om besöket.Vilken fart det blev på oss båda! Några gäster har vi inte haft på åratal, känns det som. Vi har två hundar och de som har hund vet vad det innebär, i det här vädret. En är alltså långhårig! Så en dammsugning håller bara några timmar sen finns det hundhår runt kanterna igen.

Det sista året så har vi haft så mycket annat att tänka på, än att städa, så vi hade börjat vänja oss vid, lite sådär smått, att såhär ser det tydligen ut hemma hos oss. Men i morse så öppnade jag ögonen och kunde inte tro vad jag såg. Här behövdes stor röjas! Sagt och gjort. Min man tog tag i den bångstyriga dammsugaren och brottades med att få slangen dit han ville. Ja det var bara till att gå undan, för annars hade man kunnat råka illa ut. Han gick på alldeles förfärligt och anföll alla dammtussar och hundhår med en energi som jag sällan sett.

Jag gjorde vad jag kunde, bland  annatså så röjde jag på köksbordet, där vi båda har våra datorer står. Så några gäster får liksom inte plats där längre. Sen blev det givetvis duschning för oss båda och nya frächa kläder och så vidare. Min man stressade ut ett par ärenden också men till slut var vi klara, med det vi tyckte räckte för stunden och satt där vid köksbordet. Rena och hela och förväntansfulla för den gäst som skulle komma och som hade uppmanat en sån stor energi från oss.

Vi tittade på varandra, ja inspekterade om vi tyckte att vi dög? Jodå det fick väl duga. Jag var mest orolig eftersom jag inte längre kommer i ett par av alla de många jeans jag har;( Två månaders sjukskriving, tog tag i alla kalorier jag stoppade i mig under den tiden och lagrade dom på ställen där de inte fanns någon anledning att lagra. Något som jag har svårt att acceptera. Som tur var hade jag sparat alla mina långkjolar som jag alltid älskat att gå och sjava i, men opraktiska att jobba i. Man känner sig aldrig tjock i en sån för de är vida och faller så vacker runt alla runda former.

Ja vi hade väl suttit ett tag och började titta på klockan. Personen i fråga skulle ha varit här nu, men var kanske lite försenad, för det var ju en åtta mil att åka. Men när det gått över en timme så insåg vi att vi kanske ändå inte skulle få något besök. Men rätt nöjda ändå med det vi hade åstakommit.

Ja summan av karemumman är, att man behöver få besök då och då för att vakna upp ur dimmorna och se på sitt liv och sitt hem, med ögon, som man tror att andra kommer att se på det. Är det så för andra också, eller gäller det bara för oss?

Undrar om Änglar städar?

5 kommentarer:

anette sa...

Hahahah, Underbart berättat.
precis så kan det va.
Ja, man kan undra om änglar slipper detta med att dammsuga..
Jag slipper det inte, kanske för jag ingen ängel är?? näää en vanlig döing med alla dess fel som det innebär att vara jag..
Jag älskar att ha fint omkring mig men hatar att dammsuga.
Så där för jag en kamp med mig själv var dag.
Har även numera en hund som inte fäller ett endaste hårstrå, och liten är han, så han åker ner i badkaret snabbt och enkelt efter våra promenader. Nää den stora nersmutsaren är jag.
Skulle jag ha disk och någon ringer på dörren så skulle jag inte ens släppa in denna människa, för disk hatar jag. Men lite damm på golvet står jag ut med..
Så väntar jag folk så blir det städ som en galning på två röda åtminstonde detta man med ögat ser. För ujuj vilken dålig ordning jag har i mina garderober.

kram

Bloggblad sa...

Så sant. Just därför har jag röjt undan lite idag... även om det bara är fyra små elever som kommer hem till mig. De har inte varit i många svenska hem och vill så gärna se hur jag bor. Eftersom jag bor granne med skolan är det lätt att ordna.

Men egentligen känner jag mig falsk när jag städar inför besök... vill visa upp en yta som normalt inte finns mer än under ytan.

Sfinxen46 sa...

Anette;
Tack !;) Ja det blir lätt att man kastar in saker i en garderob för att ta hand om det senare. Men för 30 år sen så tyckte jag att det inte var städat om det inte var det i garderober och hyllor också. Men det har jag jobbat bort med åren;) Idag inser man mer vad som är viktigt.

Kram


Bloggblad;
Ja så kan det ju vara men vi visar väl inte alltid upp vårt rätta jag för någon egentligen. Man vill ju inte direkt skryta med sina brister, som vi alla har.

Myntet har ju två sidor och även vi människor Vi har ju vår "persona". Jag tycker nog inte det är att vara falsk. Det visar väl mer att man har lite respekt för den som kommer.

Ja som du gjorde mot barnen, Du ville att deras första intryck av Sverige skulle vara positivt, att vi svenskar är "städade" ;) Det är nog inte många som skulle städa för att några barn skulle komma och hälsa på. Det tycker jag var fint gjort.

manotanten sa...

hahaha, härligt att få städat!
själv städar jag numera bara när det kommer pedanter på besök o det är inte så många såna jag känner så det blir inte så ofta

annars är det ju nästan roooligt att städa "på ryck"... då städar jag i 48 timmar och är rätt nöjd... nog nästan ett år sen jag fick ett sånt ryck nu dock så det vore på tiden, tycker jag... går INTE att beställa eller bestämma över såna ryck... de kommer när de kommer

annars är jag lite befängd o har nog för det mesta större ordning o mer välstädat bakom spisen, i garderober, i skafferiet osv än i kök o vardagsrum... eller vardagsrummet är nog rätt ok föresten för där är nästan ingen någonsin men köket är ett inferno o hallen... ojojoj hallen

vore ganska bra om någon pedant kom på besök snart så jag fick lite tvångsstädat...

Sfinxen46 sa...

Manotanten;
Städa på "ryck" känner jag igen.*LER*. Samma här och då brukar jag bli manisk;) Min man blir helt galen på mig, för jag släpar fram allt och allting är ett enda kaos, men jag brukar alltid få ihop det på slutet.

Ja när man är på det humöret då är det roligt. Men ibland blir jag orolig när det gått för lång tid och undrar om mina "ryck" försvunnit. Ja man vet ju aldrig. En dag kanske dom är borta bara?

Men jag får alltid ett ryck när någon ska komma på besök. Men som sagt det kommer sällan någon.

Ananrs kan de första solstrålarna, på våren få en att rycka upp sig, för då ser man verkligen allt damm. Men det där med att ha städat i skåp och lådor och bakom spisen, har jag tappat.

Förutom i linneskåpet. Manglade lakan ska det vara oxå. En lyx att få lägga sig i rena manglade nydoftande lakan. Den lyxen vill jag ha till varje pris;)

Jag kan komma förbi med kort varsel, när jag ska åka och hälsar på Agneta, nu till våren;) Ja just nu känner jag mig lite pedantisk;)