fredag 16 april 2010

Veckan som gått


Ni är hjärtligt välkomna att skriva en kommentar om ni känner för det!
Men just nu kan man bara kommentera genom att klicka på klockslaget
för inlägget. Felet är under utredning
Ja nu är det fredag igen! Vad tiden går. Tyckte inte det var så länge sen jag jobbade helg? Tiden bara springer iväg när man har roligt. Och ju äldre man blir desto fortare tycks den gå också? Men det BLIR roligare med åren kan jag trösta Er "ungdomar" med:) Ja Ni vet själva vilka som ska ta åt sig:)
Den här veckan har jag ägnat mig lite mer åt hemmet, ja det låter väl nåt det. Inte för att jag har dammat eller så, men tanken har funnits där och "tanken var god". Vad har jag då gjort? Lagat lite mat och fryst in, så att min make inte ska svälta ihjäl, när jag jobbar lång helg. Diskat, ja eftersom jag är kvinna och är född med en diskborste i handen. Ja nu låter det som om min kära make, inte gör några hemmasysslor, men det gör han.
 
Han äter upp min mat, med glädje och så promenerar han våra hundar, vattnar alla, 50 gröna växter som vi har. Rena djungeln här hemma. Ja det är han som drivit upp dom, för av någon anledning så har han, "gröna fingrar"? Sen ser han till att vi kommer fram, eller kan gå över golven, utan att behöva hoppa över alla grushögar, som hundarna släpar in. Tror det är tredje dammsugaren vi avverkat på sju år?
Sen har vi kommit överens om, att han bär ner tvättkorgen, jag tvättar och han bär upp den igen, 1 trappa, och jag lägger in den ren och väldoftande, snyggt och prydligt i våra skåp och hyllor. Fast nu är jag lite efter med lakanstvätten, därför har den nu staplat sig i badrummet och skymmer utsikten. Men skall strax åtgärda det när grovtvättstugan blir ledig, någon gång på sensommaren.Tur att vi har många lakan. För"många lakan har jag" Fast jag tvättar en omgång,varje vecka nu, därför att nu är dom slut!
Nu har jag en fläskkarré i ugnen i lergrytan. Det brukar bara bli så perfekt.Så enkelt att bara kasta ner en massa rotfrukter och allt är klart, bara att servera. Ja det var väl allt för idag, kan jag tro? Men man vet aldrig med mig. Jag kan plötsligt få en tvångstanke att jag bara måste skriva något. Fast ni kan vara ganska lugna ändå, för jag börjar jobba idag kl 16.00 till 21.00 och är inte hemma förrän ca 21.30. Och i morgon, lördag och söndag, jobbar jag 08.30 till.21.00.Och då kommer jag att var så trött att jag inte orkar lyfta händerna till tangentbordet. Men läsa brukar jag göra, så det ser jag fram emot:)

Önskar Er Alla en Solig helg! :)


8 kommentarer:

manotanten sa...

dammningstankar har jag också haft... det är härligt egentligen; lika oskönt som det är att verkställa dem lika skönt är det att låta bli och om man är på bra humör så ser man skönhet även i solstrimmor fulla av virvlande damm... vackra fraktalmönster bildas

annars vill jag kratta en massa nu, spec utanför stallet där det blir så fint och ordnat o rent o snyggt med liten ansträngning faktiskt och så kan man fika i solen sen o titta på hästarna o känna att man faktiskt har det för jäkla bra trots alla vedermödor o vankelmod...

hursom, en del av min ledighet ska jag spendera i tvättstugan... det skulle vara en slags tillfredsställelse att för en gångs skull se botten på alla tvättkorgar och även om jag brukar likna tvättsugan med mordors rike så är det en syssla med någorlunda bestående resultat... iaf några dar kanske

Agneta sa...

Jag brukar också tänka på att damma, kul att vi har samma intressen!

Idag har jag bara legat och läst Åsne Seierstads bok. Är trött, boken är bra. Utmärkt kombination.

Så nu är du på jobbet redan, jag ser att klockan är 16:41.
Hoppas att helgen går bra och att bena håller.
Stor kram!

Sfinxen46 sa...

manotanten:
Vet du, en dag kommer jag att "flyga" förbi och så vill jag också titta på din häst och ditt stall. Men jag lovar att höra av mig i förväg, så att du kan få lite städat, dammat då:) Ja och höra mig för om du är hemma förstås.
Kramar från Helena "med bena" som en väninna från Norrttälje, har börjat kalla mig:)


Agneta:
Ha! Ha! *LER* Samma intressen, som "sin mamma":) Ja idag höll dom! Gått riktigt bra faktiskt. Sen får vi se vad jag säger på måndag. Men det känns som om dom är på gång!
Kramar

Agneta sa...

heja dej!!Sweet dreams

Ulvhilda sa...

Du har bra pli på din make du. Tänk vilken mardröm att vara gift med någon kräsen typ som inget äter. Då hade han fått gräva efter bark och rötter... Hoppas du får en bra helg!

anette sa...

Hej!
Önskar dig en skönhelg trots jobb..
Du måste nog hinna med att andas och njuta lite också, det låter som du har mycket i helgen...
Varmkram

Tina sa...

Hej söta vän!! Fniss.. du skriver ju bara så bra!! Jag älskar din humor & ditt sätt att skriva!!!
Jag har oxå haft den GODA tanken om att damma.. men sen har det inte blivit mer =))
Tack söta för din hälsning hos mig & jag önskar dig en fin jobbe helg & hoppas du mår bra!!!
Varm kram till dig min underbara fina vän!!
Tina

Sfinxen46 sa...

Ulhilda:
Ha! Ha! Ha! Ja visst har jag:) Men han är en "hemma man" förstår du och det tar han på allvar:) Han äter allt och får han ingen mat så lagar han själv eller köper:)
Tack! Fick sluta lite tidigare, så den började bra:) Ha det du oxå, som man säger:)


anette:
Tack Anette! Just nu njuter jag av april vädret:) Du med! Kram


Tina:
Tack! och "Fniss", som du säger:) Ja tanken är alltid god, det är det som räknas. Man kanske ska göra allt, i tanken? Hum... Ska tänka på det. Ha det bra du med. Kram