söndag 28 mars 2010

Äntligen sommartid!


Den här dan har gått fort. Tänk vad en timme gör!  Men en timme gör ingen sommar. Tittar man ut har man fortfarande stora skidbackar i sikte. Och mörk och kallt och regningt men det är en början. Nu gäller det att få alla klockor omställda och det brukar ta ett halvår och brukar vara en orsak till lite irritaion när man tror att klockan går rätt men det gör den inte om man inte ställer om den. Vi har många klockor och jag vet inte varför?

Det har varit en bra dag Efter lunch fick främmande igen. En arbetskamrat som kom över och ville ha lite hjälp med sin första dator. Vi blev förvarnade en timme innan, så nu var vi riktigt på alerten och har upptäckt att vi samrbetar väldigt bra. Allt gick som på räls och på 2 röda hade vi städat undan det mesta och hade kaffet kokt och kladdkakan  uppskuren och upplagd på fat Ja det var lite fusk med i spelet för den var inköpt fryst, men jag kan varm rekomendera den för den var perfekt kladdig!


Vi har nu förstått att vi måste se till att bjuda hit gäster lite oftare för det blir renare och finare för varje gång någon varit här och sen är det som lättare att hålla efter. Ja hela helgen har varit riktigt givande. I fredags tvättade vi och samarbetade även där Min man bar ner och upp tvätten och jag tvättade och manglade lakan och vek all tvätt och lade in i skåp och lådor. Så här mycket har jag inte gjort på ett år, som den här helgen. Hundarna fick också nya och rena fleesfiltar och Rocky nytt överdrag på sin fåtölj och Viggos bur städades ur även den.

Igår gjorde jag fläskkarré i lergryta som blev väldigt lyckad, mör och saftig med rotfrukter och svampsås till. Gjorde även pasta med ädelost. Däremellan tog jag det bara lugnt och gjorde vad jag kände för och orkade. Det kändes bra. Men plötsligt var klockan ett på natten, när vi hade ställt om våra klockor och då fick jag bråttom isäng.

Vaknade idag utvilad halv nio. brukar vakna halvåtta efter att ha varit och intagit min frukost med nykokta ägg, som min man tillhandahåller på mornarna. Ja sen går jag och lägger mig igen och somnar om en stund. Men klockan var ju egentligen bara halv åtta. Ja sådär kommer jag nu att hålla på ett tag innan jag vänjer mig.

Men nu är det dags för sängen igen för i morgon är det arbetsdag. Börjar fyra på eftermiddagen och forsätter sen med att jobba natt. Har bytt så att jag ska kunna åka till Akademiska på onsdag för att röntga min fot. Ska åka sjukresebussen till ,därför det är så jobbigt att köra i stadstrafik nu, när jag har svårt att trycka ner kopplingen. Hela dan lär väl gå åt innan jag är hemma Bussen går redan tjugo över sju och vid tio först ska jag vara där.

Men då hinner jag ta en fika och kanske en liten kaka till?

3 kommentarer:

Pia sa...

Oj, Du har verkligen varit aktiv idag, till skillnad mot mig själv! :)

Det enda positiva med sommartiden tycker jag är att det är ljusare på kvällarna, för min del känns timmen man blir av med länge innan kroppen acklimatiserat sig.

Ha en härlig ny och outforskad vecka!
Varm kram!

Tina sa...

Hej sötis!!!
Fniss... vi borde oxå ha främmat lite oftare här..hihihi..
Men vilken fin helg du haft!! Va roligt att läsa.
Ja, detta med klockan känns ganska hopplöst ett tag, men det ljusnar ju på kvällen så det är ju positivt =)
Ha en fin dag på jobbet idag & en underbar Måndag för övrigt.
Varm kram Tina

Sfinxen46 sa...

Pia:
Ja kroppen har sin egen klocka och som du säger så hänger den inte med i början. I varjefall känns det så på mornarna Men när kvällen kommer och solen lyser, ja då tycker man det är perfekt!

Ha en bra vecka du med! "outforskad" låter så spännande! Det blir mer spännande att leva, om man ser allt som händer i livet, som en forskningsresa, där man ibland hittar små "guldklimpar" ;)
Varm Kram


Tina;
Hej "Fniss" vännen ;)!
Ja jag har insett betydelsen av främmande nu och ser på dom med andra ögon *LER*.

Ja nu kan jag känna hoppet om en vår och sommar igen;) Fast ibland är våren över på en blinkning och plötsligt befinner man sig mitt i högsommarvärmen. Få se hur det blir i år? Spännanade!
Vrma kramar till Dig med